top of page
Habiter les hauteurs
Habiter les hauteurs : aménagement et optimisation des espaces avec l'agence d'architecture Ami studio. Création de mezzanines accessible par un escalier suspendu. Les architectes d'ami studio vous accompagne dans votre projet. Ami studio Versailles. Ami studio Paris
Habiter les hauteurs : nouveau projet réalisé par les architectes Ami studio. Rénovation complète d'un appartement versaillais. Restoration des moulures et remise en état du parquet pointe de hongrie.

APARTMENT RENOVATION

 

This renovation has made it possible to clearly redefine the spaces of this apartment and to gain clarity. We wanted to return to the essence of space and design elements with pure lines. The architectural heritage visible through the preserved period elements such as the moldings and the fireplace, is thus combined with a new, more minimal visual sense.

The floors of the apartment have been unified by laying a light parquet. A contemporary aspect emerges while recalling the codes of the classic Versailles apartment thanks to the chevron parquet

The entrance has been completely redesigned to be naturally lit in the second day thanks to the glass doors of the dressing room and the children's room. The generous heights present in these rooms have made it possible to integrate mezzanines. The made-to-measure furniture in the dressing room thus takes the form of a staircase to access a sleeping area in height. Similarly in the children's room, a double bed has been installed on the mezzanine to free up the floor space. 

A large monolithic terracotta block (integrating a bathroom, a WC and a laundry room) visible from all sides, brings a touch of color to the apartment which has been deliberately left white. 

The kitchen, minimalist and discreet, is housed against the monolith. We need to pass through it to access to the living space which by its unexpected volume does not leave indifferent. Suspensions and a mobile liven up this extraordinary ceiling. 

On the mezzanine, perched above the kitchen, a master suite has been created. Accessible by a folded and insulated sheet metal staircase from a glass roof taking up the atypical shape of this upside-down boat hull ceiling, this suite enjoys an unobstructed view of the double height of the living room. A shower room, like a mineral cave, a mixture of zelliges and green marble, gives this suite its independence worthy of a hotel room in the heights of the apartment.

program apartment renovation

place Versailles, France

contracting authority private

architect Ami studio

surface 96 m2

budget 165,000 eur ex-tax

assignment complete

delivery 2022

Habiter les hauteurs : Ami studio dessine des cuisine sur mesure, adapter à votre logement avec un design intemporel. Ami studio Versailles. Ami studio Paris.
Habiter les hauteurs : un projet réalisé par l'agence d'architecture Ami studio. Les architectes ont rénové entierement cet appartement versaillais de 90 mètres carré. Rénovation avec goûts et de qualité. Ami studio Versailles.
Habiter les hauteurs : Une rénovation toute en couleur. La salle de bain terracota est magnifique. Ami studio architectes à Versailles
Habiter les hauteurs : l'agence d'architecture Ami studio utilise du terrazzo pour la salle de bain terracota : un veritable choix esthétique qui fonctionne. Ami studio architecte Paris et Versailles
Habiter les hauteurs : les architectes d'Ami studio ont créée une chambre en mezzanine avec un grand dressing. Ami studio Paris et Versailles
Habiter les hauteurs : la mezzanine est accessible par un escalier dans lequel des rangements sont intégré pour une optimisation de l'espace. Ami studio : les architectes qui optimisent l'espace.
Habiter les hauteurs : plan du projet.Agence d'architecture. Basée à Paris et Versailles,     Ami studio conçoit des projets de construction, de rénovation, de réhabilitation et d'aménagement sur mesure. Design, chic, classe, pas cher.
bottom of page